Vovve.net

torsdag 6 september 2012

Någorlunda extrem onsdag (och torsdag egentligen också)

Rolig och givande dag hade vi igår...

Nu när en vovve är inackorderad har vi två hundar under eftermiddagarna, kvällarna och nätterna och faktiskt tre-fyra på morgnarna och förmiddagarna (beroende på dag, just igår var det fyra). Så... larmet 6.10 (jag vet, det är inte så tidigt för vissa men för mig som är mer van vid att jobba kvällar alt. plugga på distans och som dessutom tillhör de morgontrötta är det extremt tidigt), pussa hundarna, ut till närskogen och släppa vovvarna. De två roar sig själva, haha.

Kan inte säga att Schnauzern är den sociala typen men han uppskattar vissa hundars sällskap och vår storpudelkompis är definitivt en av de hundarna som Skägget inte har något emot - i alla lägen. Han accepteras även t.o.m. i vår säng, något som endast två andra hundar fått uppleva tidigare (också inackorderingar, en b-collie och en b-terrier).

Sen var det dags för frukost åt hundarna och kaffe åt mig =) En liten ledig stund på några minuter innan en av våra två andra gäster skulle anlända. Sen full fart på hundarna (förutom på Råttjägaren som också är morgontrött och som lämnar sällskapet efter morgonrastningen och hoppar upp i sängen i sovrummet för att vila lite till innan de "riktiga" rastningar börjar), först två, sen tre ;-) Mitt i det hela ska man äta frukost och läsa morgonnyheter, och kanske svara på lite kundmejl också :-P

Hur som helst, efter att vi varit ute i flera timmar (rastning) i gemensamt sällskap (Vovven hemma efter halva dagen dock, vilande inför kvällens äventyr) äntligen dags för en rast - middagsrast mellan 16.30 och 17.20.

Packa väskan, koppla hundarna och vips, då var man på väg mot klubben till agilitykursen. Har tur att en som känner vår inackordering mycket väl råkar vara hjälpinstruktör så vi missade inget tillfälle pga jobb men vi fick ta oss dit kommunalt och det var inte världens enklaste trots att hundarna har inget problem att åka tåg.
Problemet är alla människor som ska byta tåg mellan den blå och den gröna linjen - en enda människoström som inte ger vika och absolut inte lägger nåt märke till att det finns hundar som de kan råka trampa på!!
Där gäller det att få fram armbågarna och bokstavligen knuffas för att skydda vovvarna! Visst möter man sura blickar men jag tar det heller än att nån hund skulle behöva få ont pga människornas egocentrism.

Vi klarade resan och kursen var vi som alltid nöjda med - trots att vi redan vid starten var riktigt trötta efter att ha gått typ 2 mil (och jobbat hur många dagar som helst i rad... det också). Vovven med sitt framåtsug och fart var världens gladaste hund och vår pudelgäst fick vila upp sig lite i vännens bil.
Sen var det dags för en kortis vid klubben och sen resan hem. Denna gång med bil.

Klart man är slut kl. 22.30 när man äntligen kommit hem, duschat och ätit nåt mer...

Och idag tog jag bägge hundarna på samtliga rastningar. Lätt var det inte, gårdagens äventyr satt i allas kroppar, men vi klarade det och sen hemma stupade allihopa - jag i soffan och de fyrbenta på golvet.
Har fortfarande inte rest oss riktigt än trots att det redan gått några timmar sen dess ;-)

Imorgon är veckans sista arbetsdag (min 12:e i rad). Vad skönt det blir att äntligen bli ledig.
En del hundaktiviteter redan inplanerade till helgen. Lördag - mera agility. Söndag - egentligen Hundlöpet men vi får se om vi orkar + ett kundmöte.
Ibland önskar jag att jag hade en hund till att köra slut på för som det ser ut nu (med jobb och allt) är det alldeles för enkelt att få schnauzern att tacka nej till mer ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar