Vovve.net

lördag 26 maj 2012

Fredagens rastningar





Bara 8 hundar att rasta igår. Med 25 grader utan ett enda moln i åtanke lämnade vi hemmet strax före kl. 9.00 för att alla ska få vara ute i tid och utan brådska. 

Och det gick riktigt bra. Vinden höll oss sällskap hela dagen - det blåste inte starkt men tillräckligt för att det skulle bli riktigt behagligt i skuggorna. 
Vattenpromenader gånger 3, skogspromenader gånger 1 och en rastning på en äng - det var inte illa :-) Vid första promenaden vid Mälaren vågade jag inte släppa hundarna då det var rätt mkt folk där, inkl. barn, joggare och andra hundägare. Men jag kunde inte säga nej till ett härligt bad - tog av skorna och strumporna och hoppade in i vattnet själv med :-) 
Vid andra promenaden vid Mälaren gick vovvarna lösa - eller sprang närmare sagt. Mr W drog åt sig all uppmärksamhet när han tog sin sats och hoppade från största klippan (han väljer själv att hoppa från högsta punkten för bättre effekt, jag lovar!). Varje gång han hoppar stannar mitt hjärta, tänk om jag måste in och hjälpa till för att han inte kan ta sig upp? Men men... den risken tar man alltid när man låter hunden bada i havet/sjön.

Mitt Skägg tyckte dock att det räckte att vara ute till 14.00, så när vi hämtade dagens sista hund ville han bara hem... Då tog vi det riktigt, riktigt lugnt och satte oss i gräset flera gånger för att ta en paus - då passade han på att riva lite mossa och hoppa in i blåbärsbuskarna ;-) 
På vägen hem såg han ut som på inledande bilden. Härligt :-P

2 kommentarer:

  1. Perfekt att rasta hundar dessa dagar. Förstår att schnauzern tyckte det blev för varmt till slut. Går ni agilitykurs på so-su?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, på Sthlmsavd. Sista tillfället nu. Steg 2 i deras agilitytrappan men vi har gjort mer än de kräver på den kursen (redan på 1:an har vi kört enklare banor och nu på 2:an gick vi typ tillbaka till hinderinlärningen... Men det är ändå roligt att träna lite, bl.a. för störningens skull).

      Sen ska jag på handling del 1 på Hundens Hus, men det är bara en kväll i juni som den går på.

      Skägget orkar faktiskt mkt mindre än jag skulle vilja att han gör... Men jag kan inte pressa honom ännu mer, vill ju inte att han ska "krascha" så ung.

      Radera