Vovve.net

söndag 18 november 2012

Helgen som gått



Igår steg vi upp rätt tidigt - fixade mackor och kaffe på noll tid och vi bar oss till Kärsön för att träffa våra nya spårkompisar (en med skägg också). Härligt väder var det, tillräckligt fuktigt för att det ska vara skönt att spåra men inte för blöt för oss tvåbenta att gå och så var det rätt varmt också, och vindstilla!

Vi la två spår var. Våra spår var ca 60 resp. 80m långa, det första spåret med en vinkel á 90 grader, det andra med två vinklar pga att det annars hade lett rakt in i en stor myrstack ;-) Två apporter i varje spår, avslutning var en dummy att kampa lite.
Eftersom det har varit länge sen vi spårade senast la en station med godis åt Skägget - men det blev lite mindre lyckat eftersom när han hittade godis trodde han att det var det han skulle göra då, att leta efter mera godis vilket resulterade i lite klätterförsök på träd och liknande. Men sen när han fattade att han skulle spåra vidare... då blev allt genast bättre!
Det andra spåret gick superb i början, riktigt fart i min lilla hund men tyvärr vad han så glad i det hela att när han hittade spårpinnen blev han så lycklig att han började hoppa runt och försökte smita med den och glömde helt att spåret fortsatte vidare ;-) Men efter en liten korrigering (Mattes jättesura min) klickade det till i schnauzerhuvudet och han gick tillbaka till spåret och fixade resten galant.

Kl. 10.30 var vi hemma igen och jag hade en hund som var så slut att han endast ville gå ut på en promenad senare (ca en timme) och tillbaka hemma kastade han sig i sängen igen och sov till kvällskisset!

Idag var det däremot dags för ganska mycket pälsvård. Nu är han halvnaken med endast ull på vissa ställen och ser förjävligt ut rent sagt men men... pälsen växer blixtsnabbt och nästa gång (måste ske typ inom 2-3 veckor så att den blir någorlunda jämn) kommer jag fixa det lite bättre. Hur som helst har han blivit av med hela soptunna päls och det måste kännas rätt uppfriskande det där!

1 kommentar: