Vovve.net

söndag 26 januari 2014

Valpen och städning (vår egen historia)

Kommer ihåg när Strike var en liten valp och vi skulle städa - varje gång var det moppjakt som han tyckte var väldigt roligt och dammsugaren skulle ätas upp för den var nämligen väldigt farlig enligt lilla schnauzervalpen. 

En gång när jag kom med dammsugaren till vardagsrummet skällde han till, plockade ihop SAMTLIGA leksaker som legat på golvet upp till soffan och så satte han sig bredvid och vaktade de.

Du kommer inte åt mina leksaker, monster!

Undrar om han tidigare märkt att saker försvinner när dammsugaren åker fram och därmed visade min hund att han kan tänka i flera steg?

Hur gjorde vi då?
Vi gjorde absolut ingenting åt utfallen mot dammsugaren. Sa kanske "ingen faraä och sen körde på som vanligt. Schnauzern fick anpassa sig. 
När det gäller moppen var saken annorlunda, en fick vakta valpen och avleda med lek och den andra fick våttorka under tiden. 

Hur ser det ut nu?
Schnauzern suckar högt, ger mig en missnöjd blick och går och lägger sig i ett annat rum. Just like that! 

Så var inte orolig för att din valp jagar moppen eller våttrasor av alla slag, eller reagerar på en dammsugare. Ömka inte det sista, kör på som vanligt. Städar du tillräckligt ofta (vilket inte behöver innebära varje dag alls, vi är inte såna som går och städar hela tiden) kommer din valp troligen acceptera det som sker som en del av vardagen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar