Vovve.net

torsdag 26 september 2013

Det går fort, fort (lite lydnad, lite rally, lite praktik, lite jobb)

Tiden rinner bara iväg. Förra veckan tillbringade jag i princip varje kväll på att leta mer info om en sjukdom som jag skulle redovisa muntligt inför klassen under utbildningshelgen. Jag som oroade mig för hur jag skulle få det till 10min föredrag gick över tiden så mkt att jag faktiskt skämdes. Men men... vet nu att jag inte ska planera på att glömma vissa saker ;-) Har jag tränat och det blivit 15min så blir det troligen inte 8min när jag står och pratar utan snarare 20 ;-)

Lydnaden kör vi dock på, jag och Schnauzern. I tisdags jobbade vi mkt med linförigheten (går hyfsat), platsen (lite så där... måste skärpa mig när jag tränar), tandvisningen (jaha, där har jag ett stort problem... han ger ett varningsmorr nämligen, precis det morret som betyder "ok till det här men absolut inget mer" - hjälp, hur går jag tillväga där?!), hoppet (min fina skäggiga prins är så duktig på den biten!) och ingångarna (han sätter sig definitivt mkt mindre snett än förut men det blir fortfarande snett lite då och då; note to myself: måste träna med speglar!).
Tycker det går faktiskt hyfsat framåt. Den stora frågan lyder: vågar jag sätta LPI som ett av målen för 2014?

I helgen var det utbildning så vi fick inte mkt annat gjort. Svårt när man är borta 8-19 hela helgen. Men vi tränade lite stadga i ställandet på morgonpromenader och vi gick genom lättmassage och stretching. Massage gillas av skägget här, stretching klart mindre men eftersom jag själv inte är så övertygad om att man ska stretcha hunden öht så kan det spela en viss roll i hur han hanterar det hela.

Och på lördag ska vi till Norrtälje för att tävla rally, förhoppningsvis sista gången för säsongen. Börjar bli lite småpirrig... Försöker släppa den senaste rundan och inte tänka på det för att inte ha för orealistiska förväntningar inför denna tävling... För tänk om det kommer en boll i frestelsen? Eller massa skyltar där man INTE ska sätta sig vid vänstra sidan - när vi nu kommit igång på "allvar" med lydnaden och hunden SKA sätta sig vid halter?
Naja... vi tar det som det kommer. Planen är RLD F på lördag men vi får se hur detta går.

Och så mina praktiktimmar... Igår hade vi rätt roligt med lilla spetsvalpen (som växt som tusan sen senast!), ikväll är det tänkt att ha roligt med dvärgpudelvalpen. Sista gången jag ska träffa den sistnämnda, iaf i ramen för min praktik.

Idag går en av mina rasthundar över till att vara en daghund på halvtid. Spännande :-) Tror jag har en ledig plats för rastning i närområdet faktiskt så hör av er vid intresset så kan vi eventuellt testa och se hur det funkar.

2 kommentarer:

  1. Håller tummarna för att rallytävlingen gav önskade resultat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Erica, det räckte gott :-) Förbereder inlägg om tävlingen nu ;-)

      Radera