Vovve.net

lördag 25 maj 2013

Tävlingsdebuten del I

Idag var det dags för debuten på tävlingsbanan. Bestämde mig för att börja med rally då alla pratade om lugna och positiva stämningen och att man där inte är rädd för att göra "fel". 

Kom till Norsborg lokala kennelklubb kl. 7.30, anmälning i stugan öppnade kl. 8.00 så vi hann med en liten promenad innan det var dags. Visade sig att vi fick ett annat startnummer - från 19 till 15 - vilket betydde att vi skulle banvandra och tävla i den första gruppen (tidigare) och inte i den andra som planerat. Men det var bara bra :-)

Banvandringen var lugn och avslappnad, tiden räckte gott till hela banan flera gånger. 

Så istället för att tävla ca 11 fick vi köra redan före 10 :-) För schnauzerns del gick det som förväntat, tappade fokus några ggr (han ville gärna nosa mot domaren och sekreterare; sen verkade han tycka det var lite tråkigt utan belöning), satte sig snett, var för långt framför i vissa svängar (vänstersvängar ska vi träna lite mer på) men i övrigt var han som han brukar vara första gången han är på ett nytt ställe.
Matte klandrade till dock det hela med att glömma rätta på kopplet INNAN vi steg på banan så avdrag för det kommer det troligen bli.

Hur som helst, nöjd hittills så länge. Nu väntar vi på att andra gruppen ska köra sitt och sen får vi äntligen veta vad domaren tyckte om oss på banan idag! :-D
Can't wait!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar