Vovve.net

lördag 23 februari 2013

Lite mer om Schnauzerns födelsedag

En speciell vecka väntar nästa vecka - det är sportlov och inga daghundar här hemma. Det ger mig möjligheten till att lämna bilen på verkstan för den uteblivna servicen. Förra helgen började motorn klaga, den blir snabbt varm men kyls inte ner lika fort som förut, hoppas det räcker med att byta alla filter och avgasröret men vi får se.

Vovvens födelsedag gick iaf riktigt bra. Jag tänkte lägga lite olika föremål på vår promenadsträcka (vi åkte på en liten utflykt till Gömmarens Naturreservat i Huddinge efter att ha gett skjuts till Husse som skulle spela bowlingmatch i Vårby) så att hunden kan plocka upp dom på vägen tillbaka till bilen. Lite uppletande-alike fast inte i en ruta. Det sista föremålet som egentligen var hans födelsedagspresent (förutom märgbenet här hemma som han inte fått än, haha) var ett lammöra med päls. Mumsigt, tyckte han när han fick det första örat hemma innan vi åkte iväg.

Leksaker fick vi naturligtvis tillbaka. Schnauzern var lite löp-upptagen men trots det kunde han identifiera våra grejer vid sidan om stigen utan att egentligen ha letat efter dom :-) När vi kom till sista "stationen" var tyvärr örat borta. Lite längre bort mötte vi en schäfertjej i långlina och jag misstänker starkt att det var i hennes mage som lammörat försvann... Synd för jag såg fram emot att se snuzern hitta den där pälsiga saken men å andra sidan är det nåt man måste räkna med när man bor i Stockholm - att en annan hund eller en annan människa plockar upp grejer man lagt ut för sin egen hund.
När jag tänker efter så har Schnauzern hittat många bollar i sitt liv och vem vet? De kanske också varit spåravslutning eller sökföremål för en annan hund?

Idag blir det lite ohundig dag och Vovven kommer endast agera sällskapshund. Förhoppningsvis ska vi iväg till min kompis för att se nån spännande skräckfilm (vågar oftast inte se dom själva och Husse är inte intresserad). Imorgon däremot - då blir det hund hela dagen! Vi ska prova på sök med Glada Jyckar och Stockholms Hundcoach. Hoppas på bra väder =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar