Vovve.net

fredag 28 december 2012

Sparkpremiären, nya lekkompisen, kommande årsbokslutet och föreberelserna inför 12-slaget

Ställde larmet på kl. 6 för att dra med sparken och hunden på vår första tur men orkade inte riktigt resa upp mig fast jag vaknat före larmet - Vovven sov så fint på sin gamla filt att det hade varit en synd att väcka honom då.

Vi sov till 8 och tog sparken efteråt. Ingen dragsele än så länge, ville bara låta honom springa bredvid och kolla läget. Han var inte alls rädd för sparken, snarare tvärtom, han verkade tycka det var väldigt roligt :-) Bra, han kommer ihåg från i vintras när vi var hos Hussemor och han fick faktiskt dra lite själv!
Måste nu hitta några bra platser för träning... Imorgon bitti SKA vi upp tidigt och springa, det är ju lördag och på lördagar är inga människor ute före 7.30 här!

Schnauzern fick nu i dagarna en ny kompis. Det är en briardtjej på 7 månader som bor på vår gata. I familjen hade en briard funnits tidigare men gått bort för nåt år sen och nu har de den lilla, fina flickan som är så försiktig att man nästan skrattar (eller... inte alls nästan :-P!). Hon kan gömma sig mellan mattes ben när en dvärgschnauzer skäller mot henne fast han är rätt långt borta och kopplad - och fast hon är typ 20ggr större ;-) Men nu när hon fick lära känna min monsterhund är hon inte längre lika blyg. Hoppar på honom, tuggar i skägget (just det, han tuggar ju tillbaka för hon också har ett skägg, haha!), slår med tassar, nafsar i hälar... Och han blir bara glad.
Svårt att tro att det är samma schnauzer som för några veckor sen ville få bort henne från gatan för han tyckte hon var läskigt stor ;-)

Matte hade en hel del annat att göra också. Som resterande bokföring för att kunna avsluta året snart. Tråkigt, men nödvändigt. Nu är allt gjort som det ska, väntar bara på de sista betalningarna för året (räknar med att någon faktura inte blir betald före den sista ändå men nu vet jag att det inte gör så mkt så jag stressar inte upp mig lika mkt som det var förra året när det var dags för mitt första årsbokslut), sen är det dags att låsa böckerna och börja ett nytt år :-) Ett år då min yrkesutbildning börjar!! Längtar!!

Det smäller lite då och då här, ibland längre bort, ibland närmare. Om Schnauzern råkar stå passivt just i den stunden blir han lite påverkad/orolig men om det smäller när han är upptagen (och upptagen kan man vara med nästan vad som helst, speciellt när löptikarna i grannskapet luktar så gott) ser han helt oberörd ut.
Kanske nån uppgift att lösa vid 12-slaget?

2 kommentarer:

  1. Nemen, en skäggfarbror här med ju :-)

    Sv: Visst är dubben suveräna, dock tog jag nog för liten stl så måste byta dom.
    Spännande med yrkesutbildning, vad är det för någon?

    Trevlig blogg!

    SvaraRadera