Vovve.net

fredag 21 december 2012

Emilias Hundtjänst - 2012 (överblick)

Årets sista arbetsdag närmar sig sitt slut. Ifs sitter jag här med en "kvällshund" och en extra rastning är inbokad om någon timme men i övrigt är jag redan julledig.

Vad har vi åstadkommit under 2012?

Under årets första halva fick jag göra lite ändringar i mitt schema för att allt skulle gå så smidigt som möjligt. Det innebar tyvärr uppsägning av två supertrevliga vovvar som jag faktiskt fortfarande saknar men istället välkomnade vi tre andra boende lite närmare de övriga. Och så blev jag plötsligt fullbokad. Ja, så kan det vara. Omsättningen gick upp så att jag slutade oroa mig för hur jag ska klara varje månad utan att arbeta massa extra och det gjorde att jag kunde fokusera mer på företaget. Jag behöll dock mitt andra arbete dock i form av en extra anställning, dyker upp där någon helg i månaden och också vissa kvällar men på mycket oregelbundet basis.

Året började jag på Linköpings Universitet, läste då en distanskurs i Hundens beteendebiologi II, dvs. en fortsättningskurs. Tyvärr fullbokning på rastningar och passningar har gjort det svårt att klara alla uppgifter i tid så kursens avslutning är inplanerad till vårterminen 2013.
Tidig sommar deltog jag i endagsseminarium "Läsa hund" med Cilla från Hundens Hus. Givande dag och mycket intressanta iakttagelser under det praktiska momentet. Gillar verkligen att lyssna på Cilla.
Precis som jag gillar att lyssna på Per Jensen och därför valde jag att läsa en introduktionskurs till etologi på Linköpings Universitet under höstterminen. Mycket av det som sagts där har jag redan vetat sedan tidigare, om inte från det jag själv läst på fritiden så var det från kursen Hundens beteendebiologi I. Etologikursen slutade jag dock i tid och snart kommer mina poäng inrapporteras till Ladok =)

Under våren var det också dags för ännu en omgång av Första Hjälpen Hund organiserad av vår underbara Susanne på Rasta Hunden i samarbete med veterinären Ylva Trygger från Canis Academy. Efter denna föreläsning var man nästan rädd för att gå ut med hundar igen med tanke på alla faror som väntar därute... Men som vi ser det idag har allt gått bra och som tur är har mina kunskaper inte fått användas i praktiken ;-)

I slutet på september fick jag veta att jag fått min plats på en annan kurs. Denna gång på Malmö Högskola, på en kurs som handlar om Djurs medverkan i vård och socialt arbete. Mycket, mycket intressant kurs som gick jättebra i början men sen på slutet tappade jag lite motivation pga tidsbrist igen... Har dock fortfarande planer att klara kursen i tid - ska använda mig av julledigheten för att komma ikapp med saker jag har missat under den senaste månaden.
Målet med denna kurs är egentligen fortsättningskursen som handlar om Användning av hund i vård och socialt arbete. Tanken är att jag så småningom ska utbilda mig till assistanshundsinstruktör men det är en plan som sträcker sig över många, många år.

Än så länge nöjer jag mig med min plats på hundinstruktörsutbildningen som startas i mars 2013. Jag ser verkligen fram emot nya kunskaper - och ett yrkesdiplom för att kunna föra min verksamhet vidare och utöka om nya tjänster!

I slutet på året fick vi tyvärr ta farväl av en vovve som jag jobbat med väldigt länge. Hundar har en stor nackdel och det är att de lever alldeles för kort!

Det skulle vara allt för 2012.
Vi ser fram emot 2013!

1 kommentar:

  1. sv: Ja vi gör det, bara sååååå frustrerande när man ser potentiella bilder efter varann hela tiden men inte får riktiga känslan i bilderna ;) Som vi kunde med vår D40! Men kommer ihåg denna känsla från när vi lånade en Canon kamera, vi hade problem då med ;)

    SvaraRadera