Vovve.net

söndag 9 oktober 2011

(O)lydnad

Det är bara att inse - alla kan ha sina sämre dagar. Idag är det Vovvens tur. Vi började fortsättningskurs 2 på Fria Hundar idag och f*n, vad jag fick skämmas...

Fokus: noll.
Lydnad: noll.
Stress: hundra.

Vi fick det till en ok nivå efter ca 20minuter och Vovven fick gå lös, men början var hemsk. Och han tog ett stort steg bakåt när det gäller sitta och vänta när matte går iväg. Han brukade vara hyfsad duktig på detta förut men nu är det ett stort nej, matte får absolut inte gå iväg mer än 2m! Samma i onsdags på lydnadskursen vid platsliggning.

Sen dock när vi var tillbaka på "vår" mark uppförde han sig mycket väl och jag fick ha honom lös halva vägen från tåget (när vi redan lämnat trafikerade vägar och gick in på en skogsväg).

Det där med fokuset - det är alltid samma sak när vi kommer in i en ny grupp av hundar. Då vill han vara överallt och nosa överallt och det är extremt svårt att avbryta detta.
Svårt dock när man precis fortfarande är en tonåring och det är så många nya, snygga tjejer överallt, eller hur?

En sväng till någon BK blir det imorgon, tror jag. Vi måste ta itu med detta för att vara väl förberedda till nästa söndag då det blir betydligt svårare än det var vid dagens kurstillfälle.

Någon som bor i Stockholm (helst västerort) och är sugen på träningspromenader på kvällstid, förresten? Jag behöver en träningskompis men har tyvärr ingen :-(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar