Vovve.net

tisdag 14 oktober 2014

En trevlig dag med lite hundträning och annat

Det blev lite kvalitetstid för schnauzern och mig idag. Första gången på länge som Husse jobbar dagtid och tog hand om morgonpromenaden så jag kunde ta det lugnt när jag vaknade. Mysig morgon. Upp efter 9, sedan en stund vid datorn med morgonmacka och sen bestämde jag mig för att ta vara på det finare vädret idag. Packade hundförarvästen full med godis, kamptrasor och bollar och fick en glad och taggad schnauzer på köpet ;-) 5min senare var vi på fotbollsplanen här i närheten, tomt på folk, skolungdomar, barn, hundar... you name it. Det var bara att inta position och träna :-)

Vi börjar lite smått med fjärren, provar oss försiktigt fram, inget seriöst men vill att min skäggiga vän ska veta att sånt ska man också vara beredd på. Tränar mycket på ordförståelse så att vi inte fastnar i detsamma som med ställande och läggande förut, att han försökte gissa sig fram till vad jag vill. Det blir bättre och bättre för varje gång vi testar!

Sen blev det dags för lite rally med tanke på söndagstävlingen som kommer. Bebisen sitter fortfarande i magen och jag känner inte att förlossningen skulle vara på gång under den här veckan så jag räknar med att åka till Vallentuna och testa mästarklass för sista gången i år.
3 steg bak trasslar vi in - nu med fokus på tre grejer:
1. Schnauzern ska backa hela vägen och inte bara två steg och sen invänta mig.
2. Matte ska hålla koll på hur många steg hon tar.
3. Humöret ska vara uppe under hela momentet oavsett snett eller ej. 
Det blev ett lyckat pass med både höger- och vänsterhandling. Vi har ett nytt problem i momentet, hunden hamnar för långt bak ifrån mig och det ger ju avdrag men jag blir nöjd så länge vi kan backa tillsammans utan att bli sura på varandra. 

Sen blev det en stund med hobbyapportering - vi kör typ jaktapportering fast på korta avstånd och med färre signaler än det är i riktiga spaniel- och retrieverapporteringen. Linjetag är något schnauzern är väldigt duktig på och han tycker det är roligt det där. Så det blir typ liknande träning fast på öppna fält och med bollar som han ser kastas ut - med fokus på stadga i sittande när han är placerad på att invänta dirigeringsriktning och kommando. Riktigt roligt! 

Sen tog vi en promenad genom skogsområdet här, tar inte lång tid men eftersom vi redan haft ett kort men intensivt träningspass bakom oss kunde vi unna oss en kravlös promenad utan koppel - båda glada och nöjda med förmiddagen.

Vi hade en borsta-ull-tid bokad men den blev avbokad pga sjukdom så nu har vi resten av dagen för oss själva också. Ska packa BB-väskan (det börjar närma sig med stormsteg, barnet i magen är färdigt nu och kan komma ut när som helst, bf om 18 dagar) och laga middag då Husse är hemma sen och vi kan äta tillsammans. Det blir "borsta-ull-själv-matte" idag. 
Imorgon ska schnauzern till bästa hundvakten Ida på HundFokus och själv ska jag till frissan för första gången på över ett år. Snygga till mig inför bebisens ankomst och inför höstmötet på klubben - det är nämligen imorgon det också. 

Hoppas ni också har en trevlig dag!

2 kommentarer: