Vovve.net

måndag 28 februari 2011

Läskiga tunnlar inte så läskiga längre :-)

Igår kväll lyckades vi bekämpa rädslor för tunnlar. I alla fall när det gäller de korta. Matte och Vovven hade åkt till Zoomarknad och köpt en egen tunnel och egna slalompinnar (såna där av plast, tyvärr bara 5st. men när Vovven lärt sig felfritt på 4 ska vi köpa ett till packet och då har vi 10st.). Slalom har vi i för sig övat (alltså, två första pinnarna, så som på kursen i onsdags) i närliggande skogen där jag hittat tre stycken träd som står i perfekta ordningen och på näst intill perfekta avståndet ifrån varann men med tunneln har det varit lite svårare då vi bor långt ifrån någon av brukshundsklubbarna och vid Hundstallet var det just tunneln som för ett tag sen gått i små bitar...

Problemet med den inköpta tunneln är att den är platt och dit har vi inte kommit än. Men vi fixade den så att den såg ut som den raka tunneln (bara riktigt, riktigt kort men det var ju bra i början när man har en vovve som är rädd för tunnlar).
Och vad var det första som min älsklingsvovv gjorde efter att han har lyckats att springa genom ett par gånger? Han kissade på den! :-P Så nu är tunneln markerad - den är våran ;-)

Musmattan som target börjar också sitta kvar i huvudet på min lillkille :-)
*stolt matte*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar