Vovve.net

torsdag 5 augusti 2010

Lite nyheter

Så var det... Tiden går som galen. Man har inte hunnit njuta av valptiden och plötsligt har vi en unghane hemma. Vissa säger ju att benlyften inte har med könsmognad att göra men hur förklarar man markerande på alla "offentliga" platser, t.o.m. på t-banestationerna samt att äntligen svara på andra hanars signaler?
Häromdagen var vi ute i närliggande skog. Det kommer en schäferägare med sin hund. Den tittar hotfullt på Vovven. Tidigare hade Vovven inte brytt sig så mycket om detta utom velat hälsa som alltid men denna gång hände det nåt annorlunda - han tog ett steg bakåt, la öronen på sig och började morra riktigt högt. Sen kom det en rad av riktiga skalljud. Så där har han aldrig reagerat förut.
Well, den första gången kommer väl alltid nån gång.

Igår kväll gick vi en lång promenad runt i området och hittade en bra plats för ringträning. Då provade vi på lite - utställningen i Kista kommer om 23 dagar och vi har hittills inte gjort så mycket bortsett från att lära valpisen att stå på bordet (men eftersom han inte är nån dvärg så kan det hända att han ska stå på marken/golvet ändå).
Så såg det ut:


Nu ska matte gå och plugga lite - till helgen väntas det gäster och sen kommer tentan som avslutning på min sommarkurs. Brr...

Försökte skriva in mig på en kurs i schnauzertrim för nybörjare men det visade sig vara ett annat datum än på salongens webbsida så vi får väl se hur det går. Kanske frågar vår uppfödare istället och se vad hon säger... Hon kanske kan hjälpa mig :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar