Vovve.net

onsdag 23 juli 2014

Hur kan man förvandla en för varm sommardag till en trevlig sommardag

Jag tycker inte om höga temperaturer och det tänker jag inte ens gömma. Nu dessutom när jag också bär på ett barn i magen är det ännu svårare att finna sig i situationen. Jag har redan tidigare bokat in sommarrastningar och semesterpassningar och det gör att jag har tider att passa och är tvungen att gå ut i solen (kan inte teleporteras) kl 11 och kl 12.30 och kl 15 också... Hundarna här hemma behöver också sitt och de kan inte och ska inte behöva dras ut i värmen och riskera sin hälsa - jag är så glad att jag har min man som hjälper till i företaget och stannar gladeligen hemma med våra inackorderingar när jag måste rasta mitt på dagen.

För två dagar sedan tog jag dock riskerna och bestämde en träff med en annan gravid och hennes vovve vid badplatsen i Ålsten. Jag brukar inte vistas där så ofta för den stora ängen används som en olaglig hundrastplats där man släpper sina hundar vind för våg utan kontroll och varma dagar är stället dessutom ockuperad med barnfamiljer med picknickkorgar och onda blickar mot folk med hund (troligen pga alla dessa lösspringande hundar annars). Nu var det så att AC:n i bilen inte fungerar så jag tänkte inte köra långt med stackars hundarna och ville ha en plats där man själv får bada och inte riskerar att skadas/halka (inga klippor) och där hundar också är välkomna och man behöver inte köra långt till så mitt val blev Ålstensängen med tillhörande badplatsen.
Det ångrar jag ABSOLUT INTE!

Hundarna fick varsin stund i vattnet och vi badade precis där andra människor badar - utan att någon sagt något ont ord. Det kändes dessutom inte alls som 27 grader i luften under förmiddagen när man var där vid vattnet i skuggorna av buskarna och kunde bara ta det lugnt efter en simtur/badtur. Det var bra dock att maken min följde med för annars hade det varit betydligt svårare att hålla koll på sig själv och tre hundar samtidigt som man var tvungen att hålla koll på vissa barn så att de inte skulle snubbla över nån hund.
Och inga lösa hundar som sprang fram till oss! Däremot är jag skyldig en ursäkt till en hundägare som kastade frisbee på ängen och vems tik fick Schnauzern i rumpan... Det var en ren olycka, jag skulle precis sätta koppel på honom när han stack... Och jag skäms som tusan!!

Igår eftermiddag var maken ledig och hundarna bara två stycken (mot onsdagens tre) så efter att dagens sista rastning blev avklarad körde vi till badet igen. Det var igen en lyckad utflykt och tiden gick väldigt fort.

Idag blir det en vilodag för hundarna så får de simträna lite imorgon igen :-) Så mkt skönare än att sitta här i tegelhuset med asfalt omkring och utan tillgång till någon trädgård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar