Vovve.net

lördag 17 december 2011

Jättesjuk vovve... =(

Nu har det hänt igen. Vovven är inlagd med dropp för andra gången på 8 dagar... Det började redan för 13 dagar sen men jag körde dieten (fasta dag 1, lite ris dag 2 etc.) och han blev lite bättre. Natten mot fredag förra veckan gick det ner totalt (blodiga diarréer och kräkningar) och morgonen därpå satt vi på Djurakuten och diskuterade behandling. Han stannade där över dagen, testerna visade på något magvirus... Han kom dock hem över natten och i lördags såg veterinären inget måste i att hunden skulle stanna över en dag till - han fick bara sina antibiotikasprutor i nacken och åkte hem igen.

Sen såg allt ljusare ut. Han piggnade till, började dricka igen, fick tillbaka sin leklust, började äta... Ja, han kunde t.o.m. äta sitt vanliga foder igen (delvis blandat med ris). Och så plötsligt blev han slöare, stannade till under promenaderna, hade ingen ork eller lust att göra något överhuvudtaget. Kräkningar kom tillbaka igår eftermiddag och höll på framåt kvällen/natten.

I morse packade vi väskan, tog alla viktiga papper och åkte till Djurakuten igen. Vovven ville inte alls ut men det var han naturligtvis tvungen att göra, tyvärr.
Det var samma veterinär som förra veckan, bekymrad över att allt gått åt fel håll och att han blivit sämre igen. Vi valde att lämna honom inne igen - dropp, tester, nya mediciner... Ska åka dit ikväll för att se om jag får ta honom hem inatt.

Det värsta är att man egentligen inte vet varför han blivit sämre igen... Är det samma j*kla virus eller är det nåt nytt - och i så fall, vad?
De har i alla fall inte ringt än - det betyder (förhoppningsvis) att han inte blivit sämre sen i morse. Han hade i alla fall ingen feber när tempen tagits. Men han var hur slö och trött som helst...

Hoppas att vi får något svar ikväll. Att något går framåt istället för bakåt =( Att vi får fira julen med våran lilla älskling, frisk och glad som vanligt. Att jag kommer att kunna köra lite lydnad igen (saknar gemensamma träningspass som f*n) och se honom studsa runt i snön (den har redan kommit, får se hur länge den håller)... Leta boll i skogen...

Får hemska tankar - tänk om det är nåt annat som är fel, nåt som inte går att fixa? Men så får man inte tänka.
Håller tummarna för min lilla stjärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar