Vovve.net

måndag 12 maj 2014

Flocktillökning, hundattack, avbokade tävlingar och förlorad meritering... Allt på en gång...

Nu uppdaterar jag bloggen så sällan men jag är långt ifrån "hundig" just nu. Huvudanledningen är att vår lilla flock väntar tillökning - i oktober (eller i början av november om den bestämmer det) flyttar hit en liten tvåbent valp! Jag har tyvärr fått gå ner i tid jag lägger på hundträning av den enkla anledningen att jag är alldeles för slutkörd efter jobbet. Men jag jobbar ju fortfarande med hund så det är inte så att jag inte tillbringar någon tid alls med våra pälsade fyrbenta, o nej!

Dagen efter påsk hände det dessutom något som aldrig bör ha hänt/hända och som jag inte önskar någon hundägare - Strike blev påflugen när vi var på väg hem från parkeringen, helt utan några som helst varningar (vi såg inte ens hunden förrän det var för sent!) - det blev en tur till veterinären, dränage i såret, rakning av den fina pälsen (hejdå Österbybruks utställning), Metacam och antibiotika (hejdå agility-, lydnads och rallytävlingarna i april och maj) och rädsla för att han skulle få stora problem med hundmöten... Men han är smart hund, han generaliserar inte till alla främmande hundar utan vet precis vilken hund det var så flög på så han är inte värre än han varit innan när det gäller hundmöten, snarare tvärtom, lite enklare att föra.
Men så rädd som han var där, så skakig, så rörd... Jag vill ALDRIG behöva se min hund i liknande situation igen! Vill bara gråta när jag bara tänker på det...

Nu är han dock återställd och vi skulle kunna satsa på den där agilitytävlingen på Märsta-Sigtuna BK den 29/5 om inte min mage satte stopp för agilityn! Den är inte stor än, den är inte speciellt tung än men den är besvärlig - och när jag springer, får jag ont och det är det tydligaste tecken på att jag inte bör springa. Så det blir nog ingen agilitymeritering i år och inte lydnadsmeritering heller (vågar mig inte på platsliggning nu efter påhoppet om jag inte hunnit träna riktigt, riktigt ordentligt) så det är bara rallyn kvar - där vår debut i avancerad klass flyttades från i helgen (10/5) till 1/6. Men vi ska debutera även om vi kanske inte är så där helt 100% beredda på starten i dagsläget!

Vi har också hunnit med ett icke-förarspår till sedan olyckan och det gick inte så bra som första gången - mattes fel för hon ska hålla käften och följa hunden, inte sucka över svår terräng för då tror Schnauzern att matte suckar över honom och han, så känslig som han är, slutar med det han håller på med och vill få vägledning för han tror han gjort nåt fel... :-( Så, nästa gång (kanske till helgen) - matte håller tyst och följer hunden, och det blir bra :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar