Vovve.net

söndag 19 juli 2015

Tävlingsrapport från vårt läger

Någon flitig bloggare har jag inte varit sedan vi fick barn ;-) Skriver lite då och då på min mammablogg, ingenting längre på min polska blogg och hundbloggen verkar ha tagit semester på obestämt tid. Eller bestämt kanske? Tills idag?

Vi har tävlat en hel del sedan T. kom (barnet är nu 8.5 månad och växer så att det knackar). Kom tillbaka den 12/4 med två starter i mästarklass på Bro-Håbo BK, senare kom Tyresö, Stockholms Södra, Norsborg (med vår bästa start någonsin med 92p och en riktigt snygg runda!) och nu senast Gnesta-Trosa BK. Vi snittar på 83.6p på 6 tävlingar med resultat mellan 78 och 92p. Ett genomsnittligt rallyekipage i mästarklass. Vi har några starter bokade i år men sen tänker jag ta en paus i rallylydnad och fokusera på lydnaden och agilityn, rallyn kan vi gå tillbaka till när Schnauzern blir äldre.

På tal om agilityn...

Vårt gamla mål var att inte diska oss i ett lopp under året och det målet slog vi direkt på den första officiella tävlingen för året - den 9/5 på Stockholms Södra plockade vi vår första pinne den dagen (agilityklass)! Bara några dagar senare, den 14/5 plockade vi vår andra pinne på Märsta-Sigtuna BK (agilityklass igen). Den 16/5 på hemmaplan var vi NÄRA att plocka med oss uppflytt till klass 2 men tyvärr missade Schnauzern kontaktfält på A:et som var näst sista hinder och där rök vår pinne (och klassvinst också).
Det kändes helt kört i hoppklassen än så länge tills vi åkte till Uppsala med våra kompisar Bira och Bell den 14/6. För första gången skulle vi köra fyra lopp på en och samma dag och det var inte lätt det ;-) Första loppet diskade sig Schnauzern redan på andra hindret och jag blev rätt nedstämd - men han gav igen och tog revansch - första pinne i hoppklassen och klassvinst på tävlingen organiserade av Uppsala Hundvänners Lokala Kennelklubb! Det var stort det, att vinna med en schnauzer bland alla border collies! Och det gav mig hopp om att vi kan, det är bara att fortsätta träna och tävla och det kan komma igen, och igen, och igen...

*drömmersigbort*

Den kommande veckan drar vi till Wasahoppet och vi får se vad vi tar hem därifrån mer än fina minnen.

Vi gav oss på en start till i lydnadsklass 2 men det var vår sämsta tävling någonsin. Med ofokuserad hund som nosade sig genom i stort sett hela programmet (men nollade INTE rutan!) skrapade vi ihop 136.5p... Nej, roligt var det absolut inte! :-/
Det blev en paus i lydnaden efter det, jag har en tävling i augusti som jag troligen anmäler till men har inte tränat nu sedan den misslyckade tävlingen på SoSu BK så jag känner mig lite osäker. Vi får se, helt enkelt.

Däremellan blev det ett kennelläger i Sundsvall med Kennel Raggen och en tredagarshelg fylld med aktiviteter - promenader, löpning, uppletande, spår, inomhusaktivering och specialsök samt en prova-på-patrullhund med SoSu BK. 

Hundlivet fortsätter med en bebis vid min sida. Ibland är T. med oss, ibland med sin pappa. Hon är glad hur som :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar